ECO4 U03 MERCATS I EMPRESA(COSTOS I INGRESSOS)
ACTIVITAT 2
- A la taula adjunta tens els ingressos i costos actuals del negoci. Calcula com variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció (vigila, perquè alguns costos son fixos i d’altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou post al teu bloc.
Cost setmanal
(1.000 entrepans)
|
Cost setmanal (2.000 entrepans)
|
Tipus de cost
| |
Pa
|
100 €
| 200€ | Variable |
Lloguer del local
|
450 €
| 450€ | Invariable |
Tonyina
|
400 €
| 800€ | Variable |
Neteja diària
|
50 €
| 50€ | Invariable |
Bossetes de paper (1 per entrepà)
|
50 €
| 100€ | Variable |
Salari treballador
|
800 €
| 800€ | Invariable |
Electricitat
|
30 €
| 30€ | Invariable |
TOTAL DESPESES
|
1.880 €
| 2.430€ | |
TOTAL INGRESSOS
|
3.000 €
| 6.000€ | |
BENEFICI
|
1.120 €
| 3.570 |
- Quant li costa al Guillem, en promig, produir UN entrepà quan en produeix 1.000? I quan en produeix 2.000? 1'88€ i 1'22€
- Com podríem mesurar la productivitat d’en Ataulfo? Calcula aquesta productivitat per quan produeix 1.000 entrepans i quan produeix 2.000. Dividint la producció entre les unitats de treball. 1.000 entrepans entre 1 setmana= 1.000 entrepans/setmana. 2.000 entrepans entre 1 setmana= 2.000 entrepans/setmana.
Comentarios
Publicar un comentario